torsdag 12 augusti 2010

Afrika

Jambo,

Resan borjar nu lida mot sitt slut. Idag ar det molnigt vader, darav blogguppdatering! Vi har hunnit med att uppleva en hejdundrandes massa saker sedan vi skrev sist. Vi lamnade Indien, mellanlandade i Dubai, for att sedan landa i Narobi, Kenya. Det tog oss cirka 5 minuter efter att vi lamnat flygplatsen med en taxi att se de forsta girafferna.

Vad vi upplevde av Nairobi var inte speciellt haftigt. Forst o framst var det fruktansvart mycket avgaser dar och sedan var det ocksa ganska kallt. Det forsta vi gjorde nar vi anlande till vart hostel var att boka en bussresa till Arusha, Tanzania med avgang dagen efter.

Efter en 5 timmars lang och trang bussresa med baggaget fastspant pa taket nadde vi tillslut Arusha. Tanken var att vi inte skulle uppleva speciellt mycket av Arusha heller utan bara snabbt forsoka kopa en safaritur och sticka. Det var lattare sagt an gjort. Efter tva natter spenderade i Arusha kunde vi konstatera att staden inte hade ett tiotal olika organisationer, snarare over 250 st.

Efter mycket om och med valde vi tillslut ett foretag som kallade sig Jackpot Safari’s. Safarin bestod av 4 dagar och 3 natter. I packetet ingick det mesta; chaffor/guide, kock, klassisk safaribil (Land Rover), intrades avgifter till parkerna osv. Parkerna vi besokte var Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro. Totallt gick allt pa 630 dollar var.

Allt skulle betalas kontant, kort kom inte pa fragan. Och eftersom Tanzanias valuta inte riktigt har alla hastarna i stallet, den ar valdigt ostabil plus att deras hogsta sedel (10 000) inte ar vard mer an 50 kr, stallde det till det lite nar vi skulle betala. Det hela slutade med att alla tog tog ut cirka 1 miljon shilling var, dvs 3 uttag per skalle.

Kort sagt om safarin var den otroligt haftig. Vi sag de flest djuren som vi ville se; Elefanter, giraffer, Zebror, apor, lejon, flodhastar, strutsar, gepard och sa vidare.

For att alla inte skall bli helt knackta av ett lang inlagg gallande alla nationalparker har jonas tagit pa sig att besvara alla fragor angaende safarin nar vi kommit hem, dvs den 18 aug.

Nu sitter vi i en liten bungalow pa Zanzibar och softar. Resan har, tro det eller ej, inneburit mycket stress och svara beslut. Den har ocksa betytt extremt mycket nya upplevelser och intryck. Darfor ar det skont att bara fa vara har, ta det lungt, och att absolut inte gora nagonting.


Tack for mig, leverbajstej


Detta kosta safarin for oss alla. 3 Miljoner shilling